Fenerbahçe Cumhuriyeti (?)


Biz Demedik mi?



Birini alaydınız bari.

Konuyla alakalı olarak: Tıklayınız.

Şampiyon Beşiktaş



Normal sezonu lider bitirip; play-offlara avantajlı başlayan takımımız, Kayseri etabında da 2 galibiyet ve 1 beraberlikle ayrılıp avantajını korudu. Parkenin kartalları, son maçta da İzmir BB'yi 25-24 yenerek şampiyon oldu.

Sezon içinde, Türkiye Kupası'nı da müzesine götüren "gerçek" Beşiktaş, çifte kupa alarak büyül bir başarı elde etti. Bu büyük başarıya imza atan; başta Müfit hocamız olmak üzere, teknik heyet, oyuncularımızı tebrik ediyoruz. Sezon boyunca Seba'da, deplasmanlarda ve son olarak Kayseri ve Muğla'da takımımızı yalnız bırakmayan taraftarımıza da sonsuz teşekkürler.


Kupa kalmadı burada, şimdi hedef Avrupa...

İçtenlik Ne Değildir?

Manisaspor maçında sol ayak bileği fibula kemiğinde parçalı kırığın yanı sıra ayak iç ve dış yan bağlarında kopma, ayak bileğinde ise çıkık tespit edilen Beşiktaş oyuncusu Rıdvan`a geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.

2.5 saatlik bir operasyon geçiren Rıdvan`a acil şifalar diliyor ve en kısa sürede yeşil sahalara dönmesini bekliyoruz.
Bursaspor Kulübü

He he, anlıyorum.

Geçmiş Olsun Rıdvan



Tam da sezon başındaki sakatlığını atlatıp, kendisini göstermeye başlamışken, gelecek sezon için umudumuz olmuşken; geçirdiği bu sakatlık şanssızlıktan başka bi' şey değil...

Acil şifalar...

Şifomuzu Kaybettik



Daha dün gibiydi, Eskişehir maçı için Antalya'dan gelip, Ümraniye'de futbolcularla tanışması... İbrahim Toraman abisiyle Şeref Bey'in çimlerine basması...Bizim gibi tribünden tek aşkı için haykırması...

Bugün ise, vefat ettiğinin haberini aldık. Başımız sağolsun, mekanı cennet olsun Şifo Mehmetimizin...

Yarı Finaldeyiz



Ankara'da iki maç üst üste kazanıp, yarı finale kalan takımımızı kutluyoruz. Baxter'ın kadro dışı kalması, Chatman'ın ceza alması, maaşların ödenmemesi gibi sorunlarla boğuşan takımımız, bi' üst tura yükselmeyi başardı. Son maçta serinin etkili isimlerinden Newley ve Fedor'un iyi performansıyla kazanmayı bildik. Ankara'daki azınsanamayacak taraftar desteğine de değinmemek olmaz. Her iki maçta da en iyi şekilde desteklediler takımımızı, onlara da ayrıca teşekkürler.

Şimdi bizi çok zor bi' Efes Pilsen serisi bekliyor. Kadro kalitesi ve derinliği olarak bizden daha iyi durumda oldukları kesin. Bu farkı oyuncularımızın mücadelesi, fedakarlığı ve taraftarımızın desteğiyle kapatmaya çalışacağız. He bi' de serinin uzaması halinde Mire'nin takıma katılacağı düşünürse, şansımız olabilir.



Bize düşen görev ise A. Şahenk ve Akatlar'da takımımızı en iyi şekilde desteklemek, elenmemiz durumunda bile avuçlarımız patlayana kadar alkışlamak. Onlar en azından bunu, kesinlikle hak ediyorlar sezon içindeki ve play-off'lardaki onurlu mücadeleriyle, formanın hakkını sonuna kadar vermeleriyle.


Tebrikler, teşekkürler ve başarılar "Amatör" ruhlu kartallar...

A2 Ligi | İBB 2-3 Beşiktaş


Geçen haftaki Bursa galibiyetinin ardından, bu hafta da İBB'yi devirdi Geleceğimiz. Golleri geçen hafta izleme imkanı bulamadığımız; Cumali Bişi, Orhan Gülle ve Bursa maçında galibiyeti getiren golü atan Ali Kuçik kaydetti. Tebrikler kartallar...

Yönetimin haftaya oynanacak, ligin son maçı olan Kasımpaşa maçını da İnönü'ye almasını bekliyoruz. Haydi Yemen abi, bi' güzellik daha yapta, Geleceğimiz'in başarısını beraber kutlayalım.

TT 76 - 80 Beşiktaş (Seri 1-2)




"Önceki maçın hayalkırıklığının üstüne alınacak ikinci bir mağlubiyet yıkım niteliğinde olur, önümüzdeki maçta da seri 3-1'e dayanır Beşiktaş elenir."


Açıkcası yukarıda yazdığım senaryo aklımdan çıkmadı bir süre. Takımın artıları da eksileri de aynı yönde hâlâ. Öncelikle sezon başından beri genelde defans yapamıyorduk. Artık yapıyoruz; o da faullerle! Kısa süre içerisinde oyuncularımız faul haklarını erkenden dolduruyordu. Fauller dışında da kimseyi durdurduğumuz yok. Dua ediyoruz ki adamlar kaçırsın sayıları.

Mire Chatman... Aynı şeyleri 3572 defa söylemenin bir anlamı kalmadı. Ah ah.. Çok şeyler katıyordu oyuna. Perry hâla göze giremedi bence. Engin'deki müthiş düşüş devam ediyor. Cevher güvendiğimiz ve sorumluluk almasını beklediğimiz oyunculardan. Bugün tekrar bir hareketlenme gösterdi ancak onun önüne de saçma sapan kararıyla hakem geçti. Brad Newley içeri müthiş giriyor(penetreleri) ve direk potaya yöneliyor. Hareketleriyle oyunu ateşliyor ayrıca. Chatman'ın gidişi ne kadar yıkımsa Newley'in kalışı da o kadar önemlidir herhalde.

Engin, Özer, Fedor, Newley... Bu dörtlü yeterli performansı gösterdiği takdirde ofans olarak eksik kalmaz gibi. Defans konusunda ise yapacak bir şey yok bu saatten sonra. Takviyeler buna göre yapılmalı. Turu geçtiğimiz takdirde de Efes karşısında bizi zor anlar bekliyor demek müthiş bir oyun bilgisi gerektirmiyor. Ama ne bileyim işte; CeyKun'a uyayım ben de. Geçen maçın yazısında aynı şeylerden bahsetse de sonunda "Bir umudum sende anlıyor musun?" yazmıştı. Öyle...

Diyarbakırspor 1-3 Beşiktaş / Nihat ve Gençler




Maç başlamadan önce deplasmanda alınacak bir beraberlik ve bırakılacak 2 puan açıkçası pek şaşırtmayacaktı beni. Öyle ki rakip İstanbul'da bizden 1 puan almıştı zaten. Ancak sahada hiç de küme düşmemek için mücadele eden bir Diyarbakırspor yoktu.

Bizde oldukça içime sinen bir kadro vardı diyebilirim. A2'den Atınç ve Korcan takviyesi vardı. Bazı arkadaşlar A2'den başka oyuncuları da kadroda görmek istediklerini söylüyordu ancak o çocukların Çarşamba günü 90 dakika oynadıklarını da hatırlatmak gerek. Açıkçası Atınç'ı da görmeyi pek beklemiyordum. Yine de bu çocukların A Takımın havasını yaşamaları güzel.

Maçın en çarpıcı isimlerini Nihat, Rıdvan, Necip olarak sıralayabilirim. Nihat'ın bugün gol atamaması "nasip" denilip geçilecek bir olay. 2 müthiş şutu direkten döndü. Tam golü atacakken rakip defansın araya girip kendi kalesine yollaması ayrı bir şanssızlık. Genel olarak da bireysel olarak kendini kanıtlamaya çalışan Nihat'dan, takım oyununa uygun Nihat'a dönüş ise mükemmel. Bir de çok güzel toplar kesti ki çoğu tehlikeli oldu. Rıdvan bize gelmeden önce Millî Takım'da izlediğim oyunculardan biriydi ve oldukça etkilenmiştim. Deparları, çalımları etkili; daha iyi top kesmeye başlarsa "Bizim Alves" olur. Bir de soğukkanlı olması ayrı bir avantaj. Necip ise "üstüne koymaya" devam ediyor. Tek top, kısa pas, uzun top, mücadele, yetenek... Ne gerekiyorsa potansiyelini gösteriyor. "Bazılarına" benzemez ve üstüne koymaya devam ederse hem bizi hem Millî Takım'ı sırtlar. Necip ile Rıdvan'ın(bir de İsmail'in) ortak noktası fizik gücü. O da zamanla olacak bir şey.(Maşallah diyelim)

Sezon ortalamasının bayağı üstünde bir oyun oynadık. Nihat'ın dönüşü güzel. Önümüzdeki sene için oldukça umutluyum kendisinden. İyi bir yaz kampı, bize dünya yıldızı Nihat'ı geri kazandırır. Bundan daha iyi transfer de olmaz, olamaz. Marrone'nin gidişinden sonra yeni bir kondisyoner şart gibi görünüyor. Mustafa Hoca bu detayı atlamayacaktır diye umuyorum. Tabii gönül ister ki Milan Lab gibi bir yapılanma ama o vizyon nerede... Alınacak yıldızdan çok daha değerli bir yatırım olur.

TSBL|BEŞİKTAŞ 111-52 Antalya BB


Hafta içi Andre Vergauwen Kupası'nda 2. olan Çelik Pençe, bugün de Antalya BB'yi yenerek ligdeki 11. galibiyetini almış oldu.

Maçın genelinde oyunun kontrolü elinde olan takımımız maçı 111-52 kazandı. Teknik ekip ve oyuncularımıza güzel oyun ve galibiyet için teşekkür ediyoruz.