Beşiktaş'ın Emekçileri #1 / Deli İbo




Duygusal yaklaşmamak elde değil bazı oyunculara. Sahada her daim koşan, savaşan, yırtınan oyuncular vardır. Yetenekleri 10 üzerinden 5'tir ama öyle bir savaşır ki daha yeteneklisi olsa bile keyif verebilir bazen. Ama bir adam var ki kadroda keyif mi veriyor sıkıntı mı anlamıyor insan.

İbrahim Üzülmez.

Beşiktaş'ın 10 yıllık sol kanadı. Kaç adam, kaç teknik direktör eskitti belli değil. Kimler geldi geçti ancak İbrahim sol kanatta kaldı. Tabii bunda sol beklerin nadir yetişmesinin de etkisi var ancak adam ülkenin istikrar sembollerinden biri olduğu da bir gerçek.

Şimdi gözünüzün önünde şunları canlandırın.

Galatasaray'a attığı gol, bu sezonki Fenerbahçe-Manchester maçı performansları, (özellikle Fenerbahçe'ye atılan sol goldeki bindirmesi) Azerbaycan'a attığı gol, Barcelona maçı performansı. Şu yaptıklarını bir sezona sığdırsa ve kendisi 25-28 yaşlarında olsa; Barcelona sezon başında Maxwell'i değil de bizim Deli'yi transfer ederdi herhalde. (:

Buradan itibaren susuyorum sözü EkşiSözlük alıntılarına bırakıyorum:

nba'da shaq neyse, tsl'de de deli ibo odur. öyle renkli... bu adamdaki özgüvenin onda biri yeniçerilerde olsa, avrupa'yı komple yılbaşı paketi yapıp, topraklarımıza katardık.
(pilot santrafor, 24.11.2009 12:13)

sabri sarıoğlu ile beraber türk neslinin çayırda bayırda koşu dalında övünç sembolü, gurur tablosudur. çok istekli ve iyi niyetlidir. ibrahim üzülmez'in sergio ramos'tan temel farkı; ibrahim ister, ramos kazanır.
(osso, 01.04.2009 23:23 ~ 23:25)

maça sinek kaydı çıkıp, kirli sakal ile maçı bitiren milli futbolcu.
(ykyt, 01.04.2009 23:41)

1 yorum:

t_okan dedi ki...

uzuuun yıllar sıkıntı verdikten sonra neyse ki futbolu bırakmadan değerini anladığımız ve mücadelesine dört kolla sarıldığımız deli ibomuz. Karikatürü de çok beğendim çok hoşmuş:)