Genel Beşiktaş Analizi


Beşiktaş'a, Türk Millî Takımını temsil etme hakkının verildiği belge. Belgenin gerçekten aslı bu mu yoksa sonradan hazırlanmış bir şey mi bilmiyorum ancak önemli bir "simge" sonuçta.

11 haftada 6 gol yemiş, ligin en az gol yiyen takımı.

11 haftada 11 gol atmış, ligin en az gol atan takımından sadece 3 fazla. Lig on üçüncüsü ile yarışıyor gol atma sayısında.

Schildenfeld, Diatta, Gökhan Zan... Yıllardır ne adamlarla uğraştık. Şimdi: Ferrari + Sivok + Toraman (hatta bir de Kaş) ile ülkedeki en iyi tandem kombinasyonlarını yaratma imkanı bizde.

Lugano iyidir, Servet iyidir tamam da; ikinci adamlardan kaybediyor rakiplerimiz. Bilica, Zan, Güngör, Aşık, Önder... Çapı belli adamlar sonuçta.

Orta alanda nihayet istediğim ikili var. Sene başından beri Fink-Ersnt bekliyordum. Sanırsam
Mustafa Hoca bu ikilide karar kıldı sonunda. Ernst arkasında Cisse varken oynadığı oyuna yaklaştı yine. Fink defansif anlamda ülkenin en iyilerinden. Stoper gibi top kesebiliyor. Konsantrasyonu, disiplini çok iyi. Sahada kaldığı süre boyunca sürekli gözü-aklı-fikri oyunda. Kaçırmıyor pozisyonları. Arkasında Fink'li Ernst'i tartışmaya gerek yok. Mükemmel adam bu Fabe...

Tabii orta ikilinin önündeki adam var. Bu adam tartışmasız Tabata olmalı. Ankaragücü karşısında oynamamasının sebebi Wolfsburg maçı büyük ihtimal. Tabata'yı Manchester maçından hatırlıyorum da, bir kaptan gibi organize ediyor takımın ileri hattını. Canlı izleyenler hak verecektir bana. Önünde Nobre gibi pozisyon özürlü, sezgileri zayıf bir adam oynayacağına Bobo gibi daha "komple forvet"e yakın bir adam oynamalı.

İleri kanatlar sıkıntılı. Aslında kadroda en zengin bölge orası. Tello, Holosko, Nihat, Serdar Özkan, Erkan Zengin, Yusuf... Hatta Bobo ve İsmail.

Serdar'da ısrar etti Hoca, sonra kesti. Erkan Zengin'in alınmasını istedi; adam piyasada yok. Holosko sakatlık + form tutma falan uzun süre yok. Bobo'yu santrafor'a, İsmail'i beke koyduk diyelim. Kalıyor Tello, Yusuf ve Nihat.

Bu üçü aynı anda sahada olunca Tello orta, Nihat sağ, Yusuf sol oluyor. Yusuf'u solda, Tello'yu ortada kaybedeceğime; Tello'yu sola, Yusuf'u ortaya alır ikisini de kazanırım. Tabii çok zorda kalmadığın sürece Yusuf'u 65-70'de oyuna alırım o ayrı.

Son olarak İsmail Köybaşı. Yazar arkadaşım Ceyk kızacak yine bu çocuğu övüyorum diye ama haketmiyor mu? Dün geceki (Beşiktaş 1-o Ankaragücü maçı) mükemmel oyununu bir de golle süsledi. Golde top rakibe çarpmışmış. Çarpsın anasını satayım; Üzülmez'in orada topu ayağına aldığını düşünün. Kafayı öne eğecek, Orta-şut karışımı zayıf bir şey atacak. İsmail alıyor "bammm!" diye çekiyor şutunu, ortaları da Türkiye şartlarına göre sert ortalar. Dün forvetler biraz daha şanslı olsalar asistleri de gelecekti İsmail'in. Defansı kötü, güçsüz adam diyenler de iyi izlemişlerdir maçı umarım. Kaç top çaldı, kaç mücadeleden galip çıktı ben sayamadım. Dün onun yediği tekmeleri, dizleri, omuzları, dirsekleri bir maçta yiyen kaç futbolcu var? Yaşının verdiği heyecanın aksine gayet soğukkanlı karşılıyor her şeyi. Adamımsın be İsmail!

3 yorum:

SirEvo dedi ki...

"Schildenfeld, Diatta, Gökhan Zan... Yıllardır ne adamlarla uğraştık. Şimdi: Ferrari + Sivok + Toraman (hatta bir de Kaş) ile ülkedeki en iyi tandem kombinasyonlarını yaratma imkanı bizde."

Rüyada mıyız?
Kaş mı?
Bir BJKli olarak bu cümleleri görmemiş sayıyorum. Kaş şu an türkiyedeki en kötü stoper,bek vs hepsinden kötüdür. Bu kadar gereksiz bir defans oyuncusu ben hayatımda görmedim daha...

stalker dedi ki...

ferrarinin yanına bu isimlerden herhangi birini koymak yeterli. gordon, kaş, diatta, zan fark etmez.. herif işinin ustası. yanındakini yönetiyor, ne yapması gerektiğini söylüyor.. her takıma lazım böylesi.

Bay Kerahet dedi ki...

@ SirEvo

Takımında 4. stoper olarak Emre Aşık/Emre Güngör mü görmek istersin yoksa İbrahim Kaş mı?

Ya da şu an takımda G Zan ya da Kaş kalacak olsa hangisi kalsın derdin?