Diyarbakırspor 1-3 Beşiktaş / Nihat ve Gençler




Maç başlamadan önce deplasmanda alınacak bir beraberlik ve bırakılacak 2 puan açıkçası pek şaşırtmayacaktı beni. Öyle ki rakip İstanbul'da bizden 1 puan almıştı zaten. Ancak sahada hiç de küme düşmemek için mücadele eden bir Diyarbakırspor yoktu.

Bizde oldukça içime sinen bir kadro vardı diyebilirim. A2'den Atınç ve Korcan takviyesi vardı. Bazı arkadaşlar A2'den başka oyuncuları da kadroda görmek istediklerini söylüyordu ancak o çocukların Çarşamba günü 90 dakika oynadıklarını da hatırlatmak gerek. Açıkçası Atınç'ı da görmeyi pek beklemiyordum. Yine de bu çocukların A Takımın havasını yaşamaları güzel.

Maçın en çarpıcı isimlerini Nihat, Rıdvan, Necip olarak sıralayabilirim. Nihat'ın bugün gol atamaması "nasip" denilip geçilecek bir olay. 2 müthiş şutu direkten döndü. Tam golü atacakken rakip defansın araya girip kendi kalesine yollaması ayrı bir şanssızlık. Genel olarak da bireysel olarak kendini kanıtlamaya çalışan Nihat'dan, takım oyununa uygun Nihat'a dönüş ise mükemmel. Bir de çok güzel toplar kesti ki çoğu tehlikeli oldu. Rıdvan bize gelmeden önce Millî Takım'da izlediğim oyunculardan biriydi ve oldukça etkilenmiştim. Deparları, çalımları etkili; daha iyi top kesmeye başlarsa "Bizim Alves" olur. Bir de soğukkanlı olması ayrı bir avantaj. Necip ise "üstüne koymaya" devam ediyor. Tek top, kısa pas, uzun top, mücadele, yetenek... Ne gerekiyorsa potansiyelini gösteriyor. "Bazılarına" benzemez ve üstüne koymaya devam ederse hem bizi hem Millî Takım'ı sırtlar. Necip ile Rıdvan'ın(bir de İsmail'in) ortak noktası fizik gücü. O da zamanla olacak bir şey.(Maşallah diyelim)

Sezon ortalamasının bayağı üstünde bir oyun oynadık. Nihat'ın dönüşü güzel. Önümüzdeki sene için oldukça umutluyum kendisinden. İyi bir yaz kampı, bize dünya yıldızı Nihat'ı geri kazandırır. Bundan daha iyi transfer de olmaz, olamaz. Marrone'nin gidişinden sonra yeni bir kondisyoner şart gibi görünüyor. Mustafa Hoca bu detayı atlamayacaktır diye umuyorum. Tabii gönül ister ki Milan Lab gibi bir yapılanma ama o vizyon nerede... Alınacak yıldızdan çok daha değerli bir yatırım olur.

1 yorum:

mcihan dedi ki...

duran topların başına formda Nihat'ın geçmesi çok iyi oldu zira ligin en çok korner kullanan takımı beşiktaş,diğer bir değişle tello ydu..duran toplarda etkili olduğu söylenen Tello o kadar kornerden kaç gol attırdı beşiktaşa?? iyi bir sol ayağı var kabul ediyorum tabiki ama korner kullanmak çok farklı bişey ligimizde bu konuda alex bir numara çünkü alexin ortaları kalecileri hep tereddütte bırakan cinsten ve mütiş kavisli bizim tello ise kullandığı 10 kornerin yarısı ön direkteki rakibe 2si arka direkteki rakibe,2 si kaleciye 1 i yandaki beşiktaşlıya pas...hoşgeldin Nihat :D