Eldeki Oyunculardan Beşiktaş Kadroları





Eldeki oyuncu listesi kadro derinliği açısından gayet yeterli. Tek bir mevkii hariç. Bizim bildiğimiz "orta saha", Denizli Hoca'nın tabiriyle 10,5...

Önce stoperler:

Toraman, Ferrari, Sivok, Kaş

Lig için iyi bir 4'lü diyebiliriz. Hatta diğer büyük takımlarla kıyaslarsak toplamda en iyi 4'lü buradan çıkar. Galatasaray'ın Servet'i, Fenerbahçe'nin Lugano'su var. Gerisi hikaye. Belki Emre Güngör de bu ayara yetişir ancak sakatlıklar vs işi zor. Ligde yabancı kontenjanından Toraman Sivok'u keser. Şampiyonlar Liginde Toraman illa oynayacaksa sağ tarafa geçer, Ferrari-Sivok götürür. Kupada veya sakatlık/ceza durumlarında, yapılacaksa rotasyonda Erhan Güven ve Kaş da alternatif isimler.

Sağ ve sol bek oyuncuları:

İsmail, Üzülmez, Erhan, Rıdvan

İsmail Köybaşı hakkında diyecek bir şey yok. 30 maç oynar en az sakatlık falan olmadığı sürece. Üzülmez kaç maç oynayacak merak ediyorum. Son Antalya maçında Deli'nin yeniden sahaya sürülmesi beni korkuttu ancak bu intihar girişimi fazla sürmez. Sağ bekte tahminimce en çok Ekrem kullanılır. Denizli zaten illa onu oynatmak istiyor. Sol olacağına sağ bek olsun. Erhan geldiği günden beri o kanatta geliştirdi kendisini, hem de bu kısa sürede. Israr edilecekse ligde edilebilir. Ben olsam Rıdvan'ı koyarım oraya! Genç Millî takımda hayran kalmıştım kendisine. 10 üzerinden 8'lik 28 yaşında adam izlemektense 10 üzerinden 7'lik gençleri izlemek beni daha çok sevindiriyor Beşiktaş'da. Gerektiğinde Toraman'ın sağ bek oynaması mükemmel bir alternatiftir sahada tecrübe lazımsa.

Ortasaha oyuncuları:

Ernst, Fink, İnceman

Ernst'i geçen sezondan tanıyoruz zaten. Oranın değişmez elemanı bu sene de. Fink ise oynadığı birkaç maçta -bence- iyi sinyaller verdi. Bu ikili önlerinde oynayacak adama bağlı olarak güzel iş çıkaracaktır. İnceman Beşiktaş'ın sürekli oyuncusu olacak değerde adam değil ancak "olmasa keşke" demem. Sonradan girip tempo katabiliyor oyuna. Sanırsam en kolay bölgemiz burası olacak. Aurelio'nun adı geçiyor o mevkide. İSTEMİYORUM! Gelir iyi oynar, eyvallah: ama İSTEMİYORUM! Aurelio'nun yarısı kadar oynasın; yine de Necip oynasın! Tello deneniyor önlerinde. Tello oranın adamı değil. Top kaybı ihtimali yüksek. Topu oyuna gerektiği kadar hızlı sokamıyor. Tehlike yaratma ihtimali yüksek. Ayrıca kendisi bazen geri dönüşlerde geç kalabiliyor. Riskli seçim olur. En mantıklısı yine Delgado'nun eline bakmak. Ahhh ah...

Hücumcular:

Tello, Bobo, Holosko, Nihat, Nobre, Serdar Özkan, Erkan Zengin, Yusuf Şimşek, Batuhan

En zengin bölge. Nokta nokta inceleyelim.
En uçta oynayacak 3 adam var: Bobo, Batuhan, Nobre

Bobo olay adam sürekli bi' patlama bekliyoruz kendisinden. Oldu olacak, oluyor, olmuyor... (?)
Nobre denilen adamdan Allah razı olsun. Bugüne kadar çok katkısı olmuştur. Ama bu kadroda yeri yok; Ama öyle bir maaşı var ki kulübeye sığmıyor!
Batuhan... Sorunlarını halletsin, kendisine bi' çeki-düzen versin. Bu ligin tartışmasız gol kralı olur. El'in Bobo'suna, Nobre'sine sabredeceğime; Ben'im Batuhan'ıma sabretmek istiyorum!

Kanatlara bakalım şimdi de:
Tello, Holosko, Nihat, Nobre, S. Özkan, Erkan Zengin, Yusuf

En mantıklısı Solda Tello, Sağda Holosko gibi görünüyor. Tello orta alana çekilince bir tarafa Nihat bir tarafa da Holosko. Gerçi Nihat 4-4-2'de Batuhan'ın arkasında bekler ve mükemmel iş çıkarır bence ancak sistem izin vermiyor buna. Nihat'ı en verimli yerine oynatmak isteyen hoca sistemi 4-2-4'e çevirir, öyle bir risk de alınamaz. S. Özkan'ın yeri yok, olmasın da. Hani gençlere sabredelim diyip duruyorum da; Özkan'a sabrım kalmadı. Takasta kullanılsın gitsin. Zerre üzülmem! Erkan Zengin'den daha bir şey göremedik ama sanki var bir şeyler. Denizli Hoca bu sene daha çok kullanacaktır onu. Yusuf ise dakika 60'dan sonra oyuna girsin; çözemeyeceği defans az. Sakatlıklardan iyi korunması halinde sistemin her yerinde yer bulur.


Sonuçta orta alan'ın önünde oynayacak bir adam takımın önünü her kulvarda açar. Basının bize dayattığı kadar karanlık bir tablo yok önümüzde. Transferde son bir haftaya girdik. Yıldıray'a karşı çıkmaz kimse. Sakatlıkları bitmiş form tutmuş bir Yıldıray Beşiktaş'ın en sağlam kozu olur. Hadi be yönetim; mantıklı bir pazarlıkla -o konudaki yazım- şaşırtın be bizi!

0 yorum: