Güvenim Taraftarımıza




Beşiktaş'ımın bu sene şampiyon olacağına inananlardanım.

Geçen sezon da rakipler böyle "flaş" transferler yapmıştı, geçen sezon da "efsane" hocalar gelmişti. Ne oldu da Beşiktaş'ım şampiyon oldu?

Herkes ağzına bir sakız doladı. "Fenerbahçe ve Galatasaray başarısızdı" diyordu. Bu sene başarılı olacakları ne malum?

Daha yakışıklı transferler yaptılar bize oranla. Fenerbahçe'nin Brezilyalılarını geçtim; Brezilya'dan topçu değil sütçü bile almam. Galatasaray'ın kadrosu ileriye dönük bölgelerde fazlasıyla şişti. Her an altından bir kriz çıkabilir. Daha da kötüsü defansları. Beşiktaş'ın kadrosu bence en dengeli kadro. Sakatlıklardan kurtulunca daha da oturacak takım. Kağıt üstüne Beşiktaş daha başarısız olacak; ama futbol kağıt üstünde oynanmaz! Öyle olsaydı takımları kapatıp gidelim sezon başlamadan.

Taraftar konusunda da "abilerim" diyeceğim insanlar şaşırtırdı beni. Takıma hemen küsülür, birileri al aşağı edilmek istenirdi.

Taraftar nabzı yoklamak adına Forza'dan iyi bir site/forum yok. Her türlüsünden taraftarımız mevcut. Herkesin aklında 101. Sene var. Nasıl da bitirmişlerdi Beşiktaş'ı "içerden içerden"... Ama o zamanlar geçti artık. Beşiktaş'ı içten bitirmek o kadar kolay olmayacak. Bilinçli ve farkındalığı yüksek taraftar kitlesi arttı Beşiktaş'ın. Geçen sezon "Bu oyuna" dur dedik, yine deriz. Taraftar inansın, takıma arkasını dönmesin; yine başarı gelir. Gelmezse de bir yandan eleştirirken bir yandan da "canınız sağ olsun" demek gerek. Takım da bunu hakedecek tabii.

Ama dediğim gibi; gördüğüm kadarıyla taraftar daha bilinçli ve her şeyin farkında. Basınımızın işi daha zor; çünkü artık yemezler!

Herkes bilmeli ki Beşiktaş sahada 11 değil 12 kişidir. Yenince 12 kişi, yenilince 12 kişi... Sadece iyi günde değil, her günde! Sadece takım yenerken değil coşkumuz, yenilirken de! Çünkü bizim aşkımızın altında galibiyetler yok, hatta bir şey olacaksa mağlubiyetler var. Haksızlıklar var, bizden çalınanlar var.

Tirajınız, dergileriniz, gazeteleriniz, kanallarınız batsın inşallah. Çünkü haketmiyorsunuz! Adil davranmıyorsunuz, hak yiyorsunuz; beter olun!

1 yorum:

The Eagle Abroad dedi ki...

dogru soyluyorsun, ne demisler bir elin sesi var... birliktelik oldumu herseyin ustesinden gelinir, e bi da bir takim oyunu olduguna gore kim daha iyi takimsa o basarili olur demektir...

benim aklima hep luce'nin chelsea deplasmanina gitmeden evvel ettigi laf geliyor, "onlar super yildizlar toplulugu olabilir ama bizde bir takimiz!" yani onlar henuz takim olamadilar, tipki fener ile galatasaray gibi... biz ise takimiz...