Kuranyi mi?





Bir süredir Kuranyi aşağı Kuranyi yukarı konuşuyor herkes. Gelecek, gelmeyecek, gelsin, gelmesin...

Şimdi zaten yabancı transferi zor Beşiktaş'ta. İçerideki 8 oyuncu haricinde dışarıda bekleyen Zapo + Delgado var. Delgado büyük ihtimalle takıma dönecek, Zapo ya Bursa'da kalır ya da bir yerlere yollanır dönüşü yok. Delgado'nun dönüşüyle birlikte 1 yabancının daha gönderilmesi gerekiyor ki o adam da nedense Tello olacak gibi geliyor bana.

Bana kalsa Tello, Delgado, Tabata üçlüsünü paket yapar yollarım bir yerlere daha da kapıdan içeri almam. Neyse konumuz Kuranyi.

Kuranyi bildiğiniz gibi santrafor. Takımda şu anda direk santrafor oynayacak 3 adam var. Bobo, Nobre, Batuhan. Batuhan'a güvenerek ileriye yönelik plan yapılamayacağı belli. Öyle bir adam ki ne ona güvenip sezona başlayamazsınız; ne de onu yok sayıp transfer yapamazsınız. İki ucu "zorlu" değnek yani. Nobre'yi direk bir yerlere yuvarlayıp kurtulmak lazım ama; Figer öyle bir kitlediki onu bize...

Bir de Bobo var. Beşiktaş'ın gol yükünü sırtlayan adam. Beşiktaş tarihinin en defansif sisteminde, arkasında en fazla 1 adet yaratıcı adam bulunan, kanatları çalışmayan Beşiktaş'ın 11 gollü forveti. 24 yaşında. 20 yaşından beri Beşiktaş'ta. Hani yıllarını kulübe vermiş, kulüp ona yıllarını vermiş. Neredeyse bizim çocuklardan sayılır. Bana kalırsa Türkiye'nin en iyi forveti. Şimdi bu adamı gözden çıkartıp 29'luk Kuranyi'ye mi güvenmek lazım?

Kuranyi'nin sözleşmesi biriyor. Bobo satılıp yerine Kuranyi alınır deniyor da. Bobo'nun maaşını, Kuranyi'nin potansiyel maaşını düşünürsek mali açıdan hiçbir kârı olmayacak bir iş. Tabii Bobo'yu 35 Milyon'a satmazsak ya da Kuranyi 1 Milyon'a oynamazsa.

Hepsini geçtim, bu takımın santrafora ihtiyacı var diyenlere şaşırıyorum. Bize kanat lazım kanat! En acil ihtiyacımız olan şey. Kanatları çalışan bir Beşiktaş'ın forvetleri bulunmaz bir nimettir. Hatta kanatların çalıştığı bir sistemde Nobre bile senede 15 gol falan atar.

O zaman Kuranyi'ye ne gerek var? +2 kontenjanında kullanıp, milyonları verip kulübede oturtmak için mi? Yoksa Bobo'yu kaybetmek için mi?

0 yorum: