Yeni Sözleşmelerin Bedelleri





- Kaptan Üzülmez: (1 milyon TL garanti ücret alacak. Oynadığı her maç için de 25 bin TL kazanacak)

- 2. Kaptan Toraman: (3 yıllık imza attı. İlk sezon 3, ikinci sene 3.1, üçüncü yıl 3.2 milyon TL garanti maaş alacak. Maç başı ücreti ilk yıl 27 bin TL olacak ve her sezon 5’er bin TL artacak)

- Rüştü: (Yeni sözleşme gereğince yıllık 1.6 milyon TL alacak. Maç başı ücreti ise 30 bin TL)

- Yusuf "Kara" Şimşek: (1 yıl daha Beşiktaş’ta. 500 bin TL garanti ücreti var, 25 bin TL de maç başı)

- Uğur İnceman: (Opsiyonlu 1 yıllık sözleşme yapıldı. 550 bin TL garanti, 30 bin TL de maç başı kazanacak)

Ücretler gayet makul. TL üzerinden anlaşılması da güzel olmuş.

Sadece Uğur ile sözleşme imzalanması garip geldi. Ancak onu transfer döneminde takas elemanı olarak kullanacaklarını düşünüyorum. Ernst, Fink, Necip varken bir de 29'luk Uğur'a gerek yok. Alınacak genç bir futbolcu karşılığında gönderilir, iyi bir fiyata anlaşılır.

Yusuf'un yarım sezonda kattıkları ortada. Seneye rotasyon dahilinde kullanılabilinir. Sözleşmesi de makul. Rüştü gibi Türkiye'nin tarihinde gördüğü en iyi kalecilerinden birine bu saatten sonra futbolun içinde kalmak istediği süre dahilinde her zaman fırsat verilmesinden yanayım.

Yaşlı oyuncuların takımda kalmak istediklerinde yönetimin de onlarla sözleşme yenilemesi gençleri ve yabancıları etkiler. "Bu kulüp oyuncusuna sahiplenir" diye düşünürler. Burdan bakarsak iyi bir hamle olduğunu söyleyebiliriz. Yusuf ile Rüştü'nün kariyerlerini düşünürsek gençlere çok yardımcı olacakları kesin. Yabancı takımların yaşlı oyunculara nasıl sahip çıktıklarını görüyoruz.

Sözleşmeleri ayarlayan ekipten transfer döneminde de aynı performansı bekliyorum. Özellikle Gaziantep'den elimizi ayağımızı uzak tutmak gerek. Başkan fazla bonkör davranabiliyor.

0 yorum: