Stefano'nun Gidişi ve Sakatlıklar


Devre arasında, sebebini bilmediğimiz bir şekilde takımdan ayrılan İtalyan kondisyoner sonrası takımda yaşanan sakatlıklar dikkatinizi çekmiştir. Yaşanan bu sakatlıkların çoğunun da adale sakatlığı olması durumun önemini gösteriyor. Gerçekleşen bu sakatlıkların maç içerisinde darbeye bağlı olmaması Stefano'nun bu takım için ne kadar önemli bir parça olduğunu gösteriyor bana kalırsa.

Tabata, Nihat ve Ferrari'nin uzun süreli sakatlanması; Tello, Ernst ve Nobre'nin ise kısa süreli de olsa takımdan ayrı kalmasının tesadüf olmadığını düşünüyorum. Stefano takımda iken böyle sakatlıkların yaşanmaması bunun en büyük göstergesi.

Geçen sezon şampiyonluğa giderken kronikleşen sakatlığı bulunan Delgado ve son dönemlere doğru sakatlanan Nobre dışında sakat oyuncumuz bulunmuyordu. Bugün baktığımızda ise en az 3-4 ilk 11 oyuncumuzun sakat olduğunu görüyoruz. Ankara'da kaybedilen 2 puanı -ya da kazanılan 1 puanı- sakatlıklara bağlamak istemiyorum fakat bunun etkisi de göz ardı edilmemelidir.

Sakatlıkların dışında, maçın genelinde Ekrem, İ.Üzülmez, Fink gibi fizik gücüyle oynayan yani koşarak mücadele eden oyuncularımızın yorulduğunu ve mücadele edemediğini gördüm. Geçen sezon gelen şampiyonlukta; oyunun son bölümlerinde diri kalmamız ve skor avantajımız olmasa bile inanılmaz bir hırs ve eforla galip gelmemiz, Stefano'nun bize kattığı artılardı diye düşünüyorum.

Tüm bu yaşananlara şanssızlık, dikkatsizlik, ruhsuzluk vs diyenler olabilir fakat ben bütün bunların en önemli sebebinin, Stefano'nun ayrılması olduğunu düşünüyorum.

2 yorum:

Yiğit Berk dedi ki...

kesinlıkle katılıyorum.Gecen seneki takımın sakatlıklarına bak bu senekılere bak

stalker dedi ki...

bilimsel bir mevzu olduğundan, böyle kolay sallamamak lazım ama geçen haftadan beri ben de aynı şeyi düşünüyorum. zira insan işkillenmiyor değil.