Galatasaray CC 95-84 Beşiktaş CT





Mükemmel başlanan maçın böylesine bir fakla bitmesi hem üzücü, hem düşündürücü. Basketbol takımı ipi koparmış kendi hâlinde takılıyor gibi.

Önce Baxter ve Chatman'ın takımdan ayrıl kalışı. Yeni alınan yabancı guard'ın sakatlığı yüzünden piyasadan kayboluşu falan derken bir de Engin'in sakatlanması eklenmişti. Sezonu kapattı falan derken iki haftadır takımı tek başına sırtlıyor Engin. Bugün de başrolde o vardı diyebiliriz. Fedor ve Newley de bayağı etkiliydiler. Ancak rotasyonu kısıtlı bir takımdan 40 dakika aynı performansı beklemek hayalcilik olurdu.

Kimileri koç'a, kimileri oyunculara yüklese de bazı şeyleri Basketbol şubesinin toptan bir yapılanma ihtiyacı olduğu açık. Önümüzdeki sezon planları şimdiden yapılmalı. Maddi açıdan sıkıntı olacak yabancılarla yola başlamadan ayrılmak gerek. Yerli kalitesini arttırmak ve rotasyon derinliği sağlamak ise en birincil görev. Çok eleştirilen koç Burak Bıyıktay'ın ise kalmasından yanayım. Bu kadar sıkıntılara rağmen idare etmeye devam ediyor takımı. Düzgün şartlar altında bir sezon daha şans verilmeli. Her sene yapılan "sil baştan"lardan sıkıldık artık.

Bu arada Engin Atsür... Mire Chatman kadar estetik ve heyecan yaratan bir oyuncu olmasa da kalitesi - katkısı tartışılmaz. Ne olursa olsun takımda tutulmalı. Basketbol takımımızın "Xavi"si adeta.

1 yorum:

CeyKun dedi ki...

merak etme ya seneye 12 oyuncunun en az 8-9 tanesi değişir.

yabancıların komple gider ztn. parasal sorunlar dolayısıyla.

burak bıyıktay'ı genel menejer olarak efes alır. muratcan, engin ve cevheri de peşinde sürükleyebilr.efes sevio böle şeyleri biliosn.